Jos Maaskant over werken bij Schipper

“Als je laat zien dat je het kan, dan krijg je bij Schipper volop de ruimte om te ontwikkelen”

“Wat ik bijzonder vind aan mijn werk is dat je dicht bij de relatie staat. Je staat ze bij op de momenten dat ze belangrijke beslissingen moeten nemen in het leven. Denk aan de start van een bedrijf, waarbij je het bedrijf vanaf nul helpt op te zetten of juist tijdens het begeleiden van een overdracht van bijvoorbeeld vader op zoon.” 

Mijn naam is Jos Maaskant (41) en ik ben Senior Belastingadviseur bij de Schipper Groep. In 2005 heb ik de overstap gemaakt van een big four kantoor naar de Schipper Groep. Dit was voor mij een logische stap. Schipper zit lokaal, dus dichtbij de klant en juist dit persoonlijke contact met de relatie vind ik belangrijk. Ik werk vanuit ons kantoor in Goes (Zeeland). 

Veel diversiteit

Mijn klantenpakket is ontzettend breed: controleklanten, relaties van verschillende omvang; het vliegt alle kanten op. Er zijn natuurlijk zaken die elke dag, maar in verschillende vormen, terugkomen. Hierbij kun je denken aan jaarrekeningen, aangifte en natuurlijk het adviseren. Maar tegelijkertijd is elke dag anders. Ik ben bijvoorbeeld net gebeld door iemand van de controleafdeling met een vraag over de innovatie box, daarvoor ben ik bezig geweest met een vraag over fiscale eenheid vennootschapsbelasting en tussendoor lopen collega’s binnen met vragen over de btw. En dan is de ochtend alweer voorbij! Voor mij is dat heel normaal, maar je bent wel met veel aspecten tegelijkertijd bezig. Dat maakt mijn werk uitdagend en veeleisend. 

Ruimte voor ontwikkeling

Binnen Schipper is mijn ambitie om mijzelf te blijven ontwikkelen. Wanneer je merkt dat je stil staat, geef dan gas, je krijgt namelijk hier de ruimte om te groeien. Er is bij Schipper altijd ruimte voor jouw ambitie. Ik ervaar dat het mooie van het werken bij Schipper is, dat je de mogelijkheid en ruimte krijgt om je eigen werk in te richten. Wanneer je laat zien dat je de verantwoordelijkheid aan kan, dan is veel mogelijk. Dat is erg prettig. Vertrouwen daarbij is natuurlijk ontzettend belangrijk.

Doordat we lokaal actief zijn in de verschillende regio’s maakt dat ons klantenbestand zeer divers is. Heb je interesse in bijvoorbeeld een bepaalde branche? Dan ben je vrij hierin te specialiseren. Natuurlijk ben je wel gebonden aan je prioriteiten, maar je krijgt zeker de ruimte voor dit soort initiatieven. Dat is de kracht van Schipper. 

Klantgericht werken

Bij Schipper zien we graag dat iedere collega bereid is en de wil heeft om voor de relatie het optimale resultaat te bereiken. Klantfocus hebben is daarom voor ons erg belangrijk. Mijn tip: Wees altijd jezelf en leer jouw relatie kennen. Dit doe je door proactief te handelen en een sparringpartner te zijn voor jouw relatie. 

Je collega’s

Bij een bedrijf als Schipper is contact hebben met je collega’s belangrijk, zowel op de vestiging als vestigingoverschrijdend. Afhankelijk van je interesse en werkgebied is het mogelijk om op alle vestigingen ervaring op te doen. Zo leer je je collega’s echt kennen. Lukt dat niet om dat onder kantoortijd te doen, dan krijg je altijd nog de mogelijkheid om in contact te komen en een praatje te maken door de gezellige kantoorbarbecues en personeelsuitjes. 

Kom jij bij ons werken?

Schipper biedt een hele gevarieerde werkomgeving waar we je veel kunnen bieden en we hebben de mogelijkheid om je laten groeien. Het is geen gemakkelijke leerschool, want we verwachten veel qua beleving, meedenken en aanpakken, maar dat maakt het werken bij Schipper uitdagend. Dus toon jij initiatief, houd je van aanpakken en wil je altijd zorgen voor het optimale resultaat? Dan kan het zomaar zijn dat jij mijn nieuwe collega wordt. 

4 tips van Jos:

  1. Wees altijd jezelf, ook als je voor de eerste keer op gesprek komt. Wij willen merken dat je er echt voor wilt gaan. 
  2. Blijf jezelf ontwikkelen en pak de kansen die Schipper je biedt met beide handen aan. 
  3. Wees proactief. Zie je een interessante vacature voorbij komen? Bel ons direct en zoek niet de veiligheid op van een bureau.  
  4. Leg altijd de vertaling naar de relatie en kijk door de vaktechniek heen. Ben je klaar met je opleiding? Bij ons begint het pas!


Maak kennis met...


Jos Maaskant

Fiscalist
Kantoor Goes

Bekijk de video